Екопарковки («зелений газон»)

Створення пілотних 800 кв.м зеленої парковки як компроміс між питаннями озеленення та створення нових паркомісць.

Екопарковка – це спеціальний газон для паркування автомобілів, захищений від зовнішнього впливу газонними гратами, які встановлюють на підготовлену основу, заповнюють родючим грунтом і засівають травичкою. Ребра жорсткості решітки та система замків, розташованих по краях решіток, забезпечують надійне з’єднання модулів між собою, а також допомагають ефективно розподіляти навантаження між сусідніми модулями і зберігають в недоторканності основу трав’яного газону.

В якості технологічного рішення для цього Проекту обрана технологія TTE®, що забезпечує естетичний вигляд екологічних парковок, особливо в комбінації з бруківкою, яка укладається безпосередньо в осередку решітки, та таким чином, зміцнюються місця інтенсивного використання (проїзди) та залишаючи при цьому водопроникність (згідно практичних випробувань: на площі 6 кв.м за одну хвилину в землю просочується 70 літрів води). Крім того, така решітка може послужити в якості покажчиків напрямку руху, маркуванням місць для стоянки, номерів машиномісць і т.п. Елементи TTE® виготовляються з суміші вдруге перероблених пластмас, що знижує викиди CO2.

Даний проект реалізується з метою надання прикладу місцевій владі для подальшого встановлення більшої кількості зелених парковок в межах міста. Буде поширюватися інформація про позитивні сторони подібного проекту, також проект буде описаний в інформаційних буклетах Одеської міської ради, котрі будуть представлені потенційним інвесторам. Для встановлення зелених екопарковок біля торгових та бізнес-центрів м. Одеси планується представити на розгляд Одеської міської ради проекту впровадження пільг по сплаті орендної плати за землю, абож по оплаті паркувального збору за умови обладнання теріторії у форматі екопарковки.

Загальний бюджет пілотного проекту (800 кв.м) – 92,137.00 USD;
Необхідні фінансові ресурси – 48,457.00 USD

Джерела фінансування – грантові кошти, інші форми безповоротного та безвідплатного фінансування, кошти приватних інвесторів.

Додаткова інформація надається за запитом

Напишіть відгук