Міжнародний бізнес-форум Odessa 5Т Summer Business Days

1 липня відбувся Міжнародний бізнес-форум Odessa 5Т Summer Business Days.

Організаторами виступили Фонд розвитку міста Одеси та Асоціація туризму м.Одеси за ініціативи Департаменту туризма й курортів Міністерства економічного розвитку й торгівлі та Департаменту економічного розвитку Одеської міської ради.

В рамках форуму була презентована нова інвестиційна програма Одеса 5Т.
5Т – це основні вектори розвитку економіки міста. Подана стратегія розвитку допоможе реалізувати план з залучення в місто інвестицій, а також нові підходи, яких сьогодні потребує міська громада та на які розраховує бізнес. За словами учасників, це абсолютно нове бачення роботи з інвесторами.
Odessa 5Т – це новий інвестиційний бренд міста, який об’єднує п’ять основних напрямків: транспорт, торгівлю, технології, туризм й траст.

У форумі взяли участь понад 300 учасників з десяти країн світу, в тому числі Міжнародний банк, Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Північна екологічна фінансова корпорація NEFCO, а також партнери з Китаю, Кореї та США.

«Гроші люблять тишу й впевненість у завтрашньому дні. Необхідні боротьба з корупцією та дерегуляція бізнесу, а на державному рівні – подолання військової агресії та широке впровадження реформ. Без проведення децентралізації влади складно боротися за інвестиційну привабливість. Ми отримуємо багато права і повноваження, та ми зобов’язані прийняти їх й ефективно використовувати. Бізнес сьогодні потребує у взаємодії з владою», – зазначив міський голова Геннадій Труханов в ході відкриття форуму.
Міський голова також підкреслив, що одеський IT-майданчик визнано найкращим в Україні, й одна з одеських компаній вже продала свій продукт більш ніж за 150 мільйонів доларів.

Представники департаменту економічного розвитку, що були присутні на відкритті форуму, запевнили також, що стратегія 5Т – стратегія, за якою місто буде рухатися й розвиватися. Одеса вже сьогодні відповідає багатьом міжнародним вимогам – займатися бізнесом тут безпечно та перспективно, а міська влада зацікавлена в тому, щоб створити ще більш комфортні умови для інвестицій.

Варто зауважити, що на 1 жовтня в Одесі заплановано ще одна подія – «5Т-ЕКСПО», де будуть представлені всі досягнення одеситів в сферах виробництва, технології, транспортній галузі, які в подальшому презентують на міжнародній арені.
Одеса є одним з міст-претендентів на право проведення конкурсу Євробачення-2017, та міська влада презентує свої рішення щодо покращення міської інфраструктури і загальної привабливості південної столиці України.

Напишіть відгук