ФЕСТИВАЛЬ «ЮЛА»: СВЯТО ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ДОРОСЛИХ

Другі вихідні осені потішили подіями не лише в сфері IT-технологій, а й безкоштовним фестивалем для дорослих та дітей «ЮЛА».

Це унікальний проект, під час якого діти могли не просто грати й веселитися, а також навчатися та знайомитися. Така ж можливість була надана й їхнім батькам – для дорослих було організовано низку майстер-класів та консультацій. Наприклад, можливість поспілкуватися з лікарем-педіатром на тему профілактики вірусних захворювань у дітей, послухати лекцію дитячого психолога, дефектолога на тему «Як розговорити дитину?».

За словами організатора фестивалю, президента ГО «Фонд розвитку міста Одеси» Юлії Пархоменко та співорганізатора Марії Гроза, на даному фестивалі об’єднуються і дитячі розважальні заходи, і дорослі пізнавальні лекції.

Для самих маленьких була організована бебі-зона з аніматорами, а діти більш старшого віку могли брати участь в різноманітних квестах різних ступенів складності, грати у шахи, настільний футбол та аерохокей, постріляти птахами відомої гри Angry Birds, а також підтягти свою англійську або італійську мову.

«Мені тут дуже подобається – я можу грати та малювати, й мама купує лимонад», – розповідає маленька Аліса, гостя заходу.

До речі, визначити свій рівень знань англійської мови могли й дорослі, й діти, пройшовши спеціальне тестування від однієї з мовних міських шкіл.

І, звичайно ж, куди без тематики рідного міста! В рамках заходу проходив майстер-клас «Є місто, яке я бачу уві сні» – в різних техніках діти могли розфарбувати зображення визначних пам’яток Одеси, які потім були зібрані у великий колаж.

«Мені сподобалися дитячі майстер-класи, також спасибі велике організаторам – для дітей зробили хоч якусь тінь, інакше під відкритим сонцем довго не пробудеш, та й я сама чекаю лекції від лікарів», – ділиться враженнями Людмила, мама двох дітей.

На фестивалі «Юла» у Дендропарку Перемоги на вихідних панувала істинно сімейна, дружня й весела атмосфера. Близько 3000 гостей відвідало фестиваль.

Цей фестиваль планують проводити на постійній основі.

Стаття – Ирина Киструга
Фотографії – Анжелика Звоник
Фотозвіт за посиланням

Напишіть відгук