OCCUPY Жукова – Вулиця для людей!

Запрошуємо на Оккупай Жукова 17 і 18 вересня 2016 года!
Разом створимо вулицю для людей!
Пілотний проект, розроблений та ініційований Urban Inst., розраховано на розвиток пішохідних вулиць і суспільного простору в Одесі.

Urban Inst., Зелений театр при підтримці Impact Hub Odessa проведуть цей урбаністичний експеримент, в рамках якого вулиця Віце-адмірала Жукова на два дні (17 і 18 вересня 2016 року) перетвориться з парковки у пішохідний простір, обладнаний за нормами комфортного міста.

Ініціатори проекту вирішили почати з перевірки своїх сил на одній маленькій вулиці, замість написання цілої стратегії пішохідних просторів, створивши алгоритм трансформації вулиці. На кожній вулиці перетинаються безліч інтересів, багато наших вулиць експлуатуються не раціонально і по-хижацькі, при цьому кожен городянин щодня активно використовує вуличний простор. Як би це не здавалося дивним, але вулиці – це одні з найбільш сприятливих зон для спілкування та соціальних контактів й відпочинку. Ми хочемо підвищити цінність вулиці для жителів, розширивши їх зону комфорту та відповідальності за межі вхідних дверей. Комерція, що займає перші поверхи, може набагато ефективніше вести свій бізнес, при збільшенні пішохідного трафіку. Городянам і туристам створюється нова зона для проведення часу. Але у всього хорошого є свої обмеження: бізнес, жителі і городяни повинні виробити для себе правила вулиці, при яких їм буде комфортно існувати один із одним, чим команда Urban Inst. допомагає.

Партнери проекту: Зелений театр, Impact Hub Odessa, Фонд розвитку міста Одеси.

Напишіть відгук