Українці стають енергонезалежними!

Енергонезалежність зростає в містах України: у травні відбудеться Всеукраїнський інформаційний тур “Енергонезалежність – наша спільна справа”. Під час Туру кожен охочий зможе дізнатись як заощаджувати енергію в побуті та здобути енергонезалежність для власного помешкання, тощо.

Цьогоріч упродовж 21-31 травня активісти відвідають 6 міст: Херсон (22.05), Миколаїв (23.05), Одесу (25.05), Чернівці (28.05), Івано-Франківськ (29.05), Ужгород (31.05).

У кожному з міст активісти розгорнуть інформаційну виставку, де усі бажаючі зможуть отримати корисні поради щодо утеплення помешкання, дізнатися про нові механізми фінансування заходів з енергоефективності (енергосервісні контракти, револьверні фонди), а також ознайомитися із роботою сонячних панелей та колекторів для нагріву води від сонця, зарядити смартфон, крутячи педалі велогенератора, та скуштувати кави, завареної на сонячному промінні.

Розповідаючи доступно про зміни клімату, ефективну діяльність ОСББ, стан вугільної, атомної енергетики, відновлювальні джерела енергії, зручні міста та захист довкілля еко-активісти прагнуть донести українцям, у якому напрямку ми повинні рухатися, аби досягти енергонезалежності, а також що для цього кожен із нас може зробити на рівні квартири, будинку, міста та держави.

Організатори туру: ГО «Екоклуб» у партнерстві з Національним екологічним центром України. Тур здійснюється за підтримки Європейського Союзу, Австрійської Агенції з Розвитку, Австрійського Червоного Хреста, фонду ім. Гайнріха Бьолля, Шведського товариства охорони природи, Норвезького товариства охорони природи та Української кліматичної мережі. Нагадаємо, у Всеукраїнський тур екологічні активісти та експерти вирушають вже уп’яте.

Щодо наповнення інфоточці у м.Одесі слідкуйте за анонсами на сторінці туру у Facebook та місцевих координаторів ГО “Фонд розвитку міста Одеси” та ГО ЦДРМ “Синергія”.

Приєднуйтесь, адже енергонезалежність – наша  спільна справа!

Напишіть відгук