Заміна освітлення у спортивному залі школи №1

Пілотний проект щодо заміни освітлення у спортивному залі школи №1 на енергоефективне був успішно реалізований!
31 березня 2016 у загальноосвітній школі №1, що розташована у м. Одеса на Михайлівському майдані, 10, відбулося урочисте відкриття оновленого спортивного залу, у якому була проведена повна заміна старої системи освітлення на сучасні світодіодні світильники (LED).

Пілотний проект був здійснений за технічної підтримки Одеського муніципального енергетичного агентства (ОМЕА) та громадської організації «Фонд розвитку міста Одеси». Фінансування проекту здійснило Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ за дорученням уряду Німеччини на придбання ламп. Активне сприяння реалізації проекту надав депутат Одеської міської ради, голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій Одеської міської ради Олександр Іваницький.

Стара система освітлення, яка була встановлена у спортивному залі, була повністю морально й фізично зношеною: ртутні лампи небезпечні для застосування у школах, особливо у спортивному приміщенні, де вони можуть бути пошкоджені м’ячем, також ртутні лампи не забезпечували достатній рівень та якість освітлення, що незадовільно впливало на стан зору учнів. До того ж значна частина ламп не працювали, так як розташовані на висоті 6,4 метрів, що ускладнює їх своєчасну заміну.

Дуже важливим в сучасних умовах є підвищення рівня енергоефективності систем внутрішнього освітлення та енергозбереження, так як освітні заклади фінансуються за рахунок коштів міського бюджету. Оновлена система освітлення дозволила знизити кількість 40 ртутних світильників до 20 світодіодних, що значно полегшило їх поточне обслуговування завдяки подовженого терміну експлуатації світлодіодних світильників, причому енергоспоживання скоротилося на 1500 Ватт*год, а освітленість виросла більш ніж в три рази – з 80 люкс до 250 люкс.

Перед початком робіт були проведені розрахунки та візуалізація за допомогою спеціального програмного забезпечення DIALux 4.12, що дозволило спланувати технічні вимоги та місце розташування світильників для досягнення кращих ергономічних та економічних характеристик.

Напишіть відгук