Багатоквартирний будинок: основи енергоефективності

26 квітня 2016 за підтримки Одеської міської ради та Громадської організації «Фонд розвитку міста Одеси» відбувся семінар для ОСББ та ЖБК на тему: «Багатоквартирний будинок: основи енергоефективності», який проводився в рамках проекту IFC (Міжнародної фінансової корпорації) «Енергоефективність в житловому секторі України”.

У заході взяли участь близько 60 представників ОСББ та ЖБК міста Одеси.

Відкрив семінар вступним словом заступник Одеського міського голови Павло Вугельман. Він вказав на важливість та актуальності питання енергоефективності в нашому місті та наголосив, що Одеська міська рада вважає за необхідне реалізацію подібних заходів та програм і надає зі свого боку всебічну підтримку.

Директор департаменту економічного розвитку Одеської міської ради Дмитро Радулов презентував Програму підтримки заходів з енергозбереження Одеської міської ради. Учасники семінару були ознайомлені з процедурою компенсації частини кредитів з державного та міського бюджетів. Також своїм досвідом поділилися голови ОСББ і ЖБК, які вже брали участь в даній програмі. На сьогодні вже три ОСББ й ЖБК скористалися можливістю отримання компенсації.

В рамках семінару фахівець з модернізації системи опалення Андрій Ільченко і експерт проекту IFC Віктор Мостовий розповіли про інженерні основи термомодернізації, шляхах утеплення будинку і основних варіантах енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках. Також експерт проекту IFC Микола Ільїнов ознайомив учасників семінару з фінансовою доцільністю заходів з термомодернізації житла. Найбільша увага приділялася питанню кредитів та окупності енергоефективних заходів.

Експерти проекту IFC відзначили, що будуть надавати безкоштовні консультації для всіх бажаючих представників ОСББ / ЖБК, які вирішать здійснювати у себе вдома заходи з енергоефективності.

Захід закінчився низкою запитань і відповідей та індивідуальними консультаціями фахівців для всіх бажаючих учасників семінару.

Напишіть відгук