EU4Youth – Сприяння зайнятості молоді та змінам у суспільстві через соціальне підприємництво

Конкурс пропозицій (Call for Proposals) спрямований на сприяння реалізації потенціалу молодих соціальних підприємців шляхом розвитку їх потенціалу, а також підтримкою створення сприятливої екосистеми для соціального підприємництва країн Східного партнерства (EaP region).

Глобальною метою цього конкурсу є сприяння підприємницькому потенціалу молоді з регіону Східного партнерства у сфері соціального підприємництва, зокрема з метою сприяння соціальній єдності, зайнятості, включенню та зменшенню нерівності.

Конкретними цілями цього конкурсу є:
1) Надати творчій молоді з регіону Східного регіону необхідні знання та навички для створення стабільно працюючих соціальних підприємств;
2) Підтримати розвиток сприятливої екосистеми соціального підприємництва для розвитку та процвітання у країнах Східного Партнерства.

Пріоритетами цього конкурсу є:
– Підтримка, зокрема, соціальних підприємств, розпочатих молодими людьми або що розробляються молодими людьми, які мають потенціал для реалізації інноваційних рішень з чітким соціальним та екологічним впливом (social and eco impact), розширення їх інноваційних підходів та передачі іншим молодим підприємцям.
– Заохочення співпраці та координації між основними зацікавленими сторонами у сфері соціального підприємництва, наприклад, розробники політик (policy makers), соціальні підприємці, фінансові посередники, міжнародні донори.
– Забезпечити охоплення аудиторїї малозабезпеченої молоді, включаючи молодь з сільських районів та молодих жінок.

Грантова (фінансова) складова:
• мінімальна сума гранту: 750 000 євро;
• максимальна сума гранту: 1 500 000 євро.
(що є не менше, ніж 50% та не більше, ніж 90% від прийнятних витрат)

Тривалість проекту – 24-34 місяця

Кінцевий термін подання concept note29.03.2019 до 17:00 (Брюссель)

Будь-яка запропонована дія\проект повинна бути представлена групою з мінімум трьох юридичних осіб (тобто з одного головного заявника + мінімум двух спів-заявника), при цьому мінімум дві з цих організацій повинні бути зареєстровані у двох різних країнах Східного партнера (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Республіка Молдова та Україна)
Дії проектів повинні підпадати під принаймні одну з цілей (пріоритетів), і повинні стосуватися розвитку підприємницьких навичок, пропагування освітніх та навчальних можливостей для молоді (включаючи неблагополучну молодь, внутрішньо переміщених осіб) та підтримки розробки та координації політик.
Дії проектів повинні відбуватися в двох або більше з наступних країн: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Республіка Молдова та Україна.
Дії можуть бути спрямовані на субнаціональний рівень.

Реєстрація та подача проекта через PROSPECT

Додаткова інформація та бланк Завки доступні за посиланням
Reference: EuropeAid/162818/DH/ACT/Multi

Підтримка надається за запитом

Напишіть відгук