Фестиваль одеських дворів — відкривай мапу добросусідства!

28 вересня 2019 двори по всій Одесі відкриють свої брами під час Фестивалю одеських дворів! Тут пройдуть сусідські свята, виставки творчості, змагання з найсмачнішої домашньої випічки та майстеркласи для дітей. Мапа Фестивалю планує об’єднати понад 20 локацій, які можна буде відвідати у себе на районі.

Добросусідство народилося в Одесі! Саме в наших двориках найлегше його розвивати та примножувати.

Цього літа на Жуковського, 43 у Дворі-сцені пройшла навчальна програма “Школа культури сусідства”. ЇЇ мета — допомогти дворовим активістам об’єднатися з сусідами та створити у себе на подвір’ї культурні проєкти. Результати своєї роботи учасники Школи культури сусідства планують презентувати на Фестивалі одеських дворів.

Фестиваль одеських дворів — це децентралізована подія, присвячена найменшій ланці міста — Одеському дворику.

Поставте власний двір на мапу добросусідства! Під час Фестивалю в кожному дворі пропонують провести маленьке сусідське свято. Район міста — будь-який. Усі двори-учасники отримають організаторський пакунок матеріалів про добросусідство та пройдуть тренінг на Жуковського, 43 з організації культурних подій.

Епіцентром Фестивалю стане вулиця Жуковського на проміжку від Тираспольскої площі до провулку Нечипоренко. Тут на цілий день пішоходи замінять машини, а на вулиці проходитиме свято сусідів. Фестиваль розташує на своїй території ярмарок громадських організацій, двір з відеокурсом та лекціями з культури сусідства, сцену з музикою та виставами, дитячий парклет, лабіринт для моноколісного транспорту, та цілу вулицю для відпочинку!

Почнемо з дворів, вийдемо на вулицю та перетворимо усе місто на територію добросусідства!

Усі активності Фестивалю одеських дворів безкоштовні та вільні для участі для всіх бажаючих. Контактуйте організаторів на сторінці fb.com/cultsusid стосовно участі в якості партнерів та волонтерів.

Фестиваль одеських дворів організовують ГО «Зацікавлені», разом із ГО Фонд розвитку міста Одеси та ГО Pixelated Realities в партнерстві з Форумом громадянської служби миру (forumZFD) та Департаментом культури та туризму м. Одеси за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine – USAID Україна).

Центральна локація:
Двор-Scena. Движение за возрождение Одесских Дворов

За підтримки:
UCBI – Українська ініціатива зміцнення громадської довіри
Forum Civil Peace Service – Ukraine
Департамент культури та туризму Одеської міської ради

Партнери:
Urban Inst., British Council Ukraine, Active citizens, ГО “Молода Громада”, Одеська обласна група медіації, ГО “Суспільство та історична спадщина”, Ассоциация Развития Самоуправления, Ассоциация Архитекторов Одессы, Тудой-Сюдой. Экскурсии по Одессе. Odessa City Tours та інші.

Напишіть відгук