Уряд США – Програма малих грантів «Культура та програми для молоді»

Посольство США в Україні оголошує Програму малих грантів публічної дипломатії на 2019-2020 роки для підтримки проектів у сфері культури та програм для молоді. Проект має бути призначено для української аудиторії, а всі передбачені ним заходи, що підтримуються грантом Посольства США, повинні відбуватися в Україні та містити американський компонент.

 Теми конкурсу:

  • Проекти, присвячені виконавському й образотворчому мистецтву, які включають музику, танець, театр, літературу, кіно, фотографію та відео, але не обмежуються ними.
  • Проекти, присвячені галерейним виставкам живопису, скульптури, фотографії, інших артефактів, карикатур, муралів і подібних творів.
  • Інноваційні проекти для молоді в таких сферах як кулінарне мистецтво, спорт (командний або індивідуальній, традиційний або екстремальний), урбанізм, дизайн ігор (відео та настільних), віртуальна реальність тощо.

Всі проекти повинні знайомити українців з американською культурою або підкреслювати американсько-українську співпрацю у вибраній тематичній сфері. Участь американських митців або експертів активно заохочується. Перевага надаватиметься колабротивним та сталим проектам, які міститимуть освітні елементи і відбуваються в регіонах України, які рідше задіяні в програмах допомоги.

Приорітети для фінансування:

  • Створення можливостей для жінок, молоді та соціально невлаштованих спільнот, що включають в себе ветеранів, людей з обмеженими можлиивостями, внутрішньо переміщених осіб тощо.
  • Боротьба за права людей з обмеженими можливостями.
  • Заохочення збереження і докомунтації національної пам’яті та ідентичності.
  • Інтеграція соціально невлаштованих спільнот.
  • Підтримка єдності та толерантності між різними релігійними, етнічими, мовними та гендерними групами.
  • Підтримка громадського суспільства в Україні.
  • Підтримка інновацій, особливо в технологічному секторі.
  • Зміцнення культурних звязків між Україною і США.

Вимоги до заявників: Громадські/недержавні організації, зареєстровані в Україні та в США, мають право подати заявку. Організації з третіх країн та приватні особи до участі у конкурсі не допускаються. Реалізація проєкту має відбуватися на території України.

Грантові можливості: Залежно від наявності коштів, організації можуть подавати завки на гранти розміром від $10,000 до $50,000. Допустимі витрати – це ті кошти, які безпосередньо стосуються проектної діяльності. Програма заохочує (але не вимагає) організації подавати проекти, які включають також власні внески та/або кошти, отримані від інших донорів.

Кінцевий термін подання заявок: Заявки будуть прийматися постійно і розглядатимуться у наведені нижче терміни, поділені на три цикли. Проект має розпочинатись не раніше, ніж через 60 днів після відповідного дедлайну. Попереднє рішення про надання або ненадання грантів має бути прийняте приблизно через два тижні після наведених нижче дат розгляду заявок, але можливі затримки, пов’язані з надходженням фінансування.
13 січня, 2020: комісія почне розглядати заявки, отримані до 23:59 12 січня 2020 року за східно-європейським стандартним часом.
13 квітня, 2020: комісія почне розглядати заявки, отримані до 23:59 12 квітня 2020 року за східно-європейським стандартним часом.
6 липня, 2020: комісія почне розглядати заявки, отримані до 23:59 5 липня 2020 року за східно-європейським стандартним часом.

Додаткова інформація доступна за посиланням

Підтримка надається за запитом

Напишіть відгук