ЄС – EIDHR – права людини – глобальний заклик

Глобальний заклик від програми EIDHR (Європейський інструмент демократії та прав людини), що займається пріоритетами щодо прав людини. EIDHR інструмент призначено для підтримки громадянського суспільства щодо становлення ефективної сили для політичних реформ та захисту прав людини.

Загальною метою цього заклику для пропозицій є підтримка громадянського суспільства у захисті та просуванні демократії, прав людини та основних свобод у всьому світі.

У цьому конкурсі пропозицій є три лоти:

Лот 1 – ПРАВА БІЗНЕСУ ТА ЛЮДИНИ
ЄС має великий інтерес покращити впровадження Керівних принципів ООН з питань бізнесу та прав людини у всьому світі, щоб покращити рівні умови для компаній, забезпечити краще запобігання зловживань, пов’язаних з підприємницькою діяльністю, та доступу до засобів правового захисту, коли трапляються зловживання. Цей фокус сильно пов’язаний з іншими важливими політиками ЄС, такими, як ті, що стосуються впровадження Цілей сталого розвитку та сприяння розвитку корпоративної соціальної відповідальності / Відповідального ведення бізнесу.
(Цей ЛОТ є недоступний для України)

Лот 2 – БОРОТЬБА ПРОТИ КАТУВАННЯ ТА ІНШОГО ЖОРСТОКОГО ПОВОДЖЕННЯ
Катування та інше жорстоке поводження є одними з найбільш огидних порушень прав людини, доброчесності та гідності людини. Відповідно до Загальної декларації прав людини, ніхто не може зазнавати катувань чи жорстокого, нелюдського чи принизливого поводження чи покарання.

Лот 3 – ДЕМОКРАТИЧНА ПІДЗВІТНІСТЬ
Підзвітність, прозорість та доступ до інформації є важливими для доброго управління, основи мирних, стійких суспільств. Демократія участі та покращений нагляд зменшують корупцію та покращують надання державних послуг, заохочуючи державних службовців працювати в інтересах суспільства. Підзвітність, прозорість позитивно впливають на соціальну згуртованість, запобігання конфліктам та захисту меншин, і ставить підхід, заснований на правах, на перший план урядових дій.

Конкретні цілі за лотами та інша інформація доступні за посиланням.

Грантові можливості:
(Лот 1) – Бізнес та права людини
(Лот 2) – Боротьба з катуваннями та іншими жорстокими поводженнями
• Мінімальна сума: 700 000 євро
• Максимальна сума: 1 500 000 євро
(Лот 3) – Демократична підзвітність
• Мінімальна сума: 5 000 000 євро
• Максимальна сума: 5 000 000 євро
(що є не менше, ніж 51% та не більше, ніж 95% від прийнятних витрат)

Тривалість проектів – 24-48 місяців.

Кінцевий термін подання concept note – 23/01/2020 до 12:00 (Брюссель)

Реєстрація та подача проекта здійснюється через PROSPECT

Додаткова інформація та бланк Завки доступні за посиланням.

Підтримка надається за запитом.

Напишіть відгук