Соціально-екологічний проект «Еко-Дог»

Проект з підвищення культури відповідальності прибирання за домашніми тваринами у громадських місцях.

Основна мета Проекту – сприяння підвищенню соціальної відповідальності, спрямованої на підтримку чистоти і санітарного благополуччя дворів, вулиць, тротуарів, газонів, скверів і парків, та профілактику захворювань; підняття питання культури вигулу собак на широке обговорення.

Обгрунтування Проекту:

Проект обумовлений відсутністю в нашому регіоні культури вигулу собак і низькою адміністративною відповідальністю їх господарів за чистоту території вигулу.
Неприбрані собачі екскременти несуть небезпечне захворювання – токсокароз. Це захворювання людини, коли в його організмі поселяються паразити – токсокари, що живуть у собак. Джерелом зараження стають не самі тварини, а грунт з їх екскрементами, що містять яйця паразита.
Прибирання за собакою – справа власника. Саме на господарі лежить обов’язок забезпечити природні потреби тварини таким чином, щоб не заважати іншим городянам. У нашому місті такі люди є, але, на жаль, вони складають меншість. На жаль, далеко не кожен власник собаки вважає за потрібне вирішувати ці питання.

Цільова група та партнери Проекту:

Реалізація Проекта впливає як на активних бенефіціарів (безпосередньо власників тварин), так й на пасивних бенефіціарів (мешканці та гості м. Одеси).
В рамках Проекту буде залучено виробника спеціальних конструкцій для виготовлення та закупівлі таких конструкцій (кожна конструкція виготовлена з оцинкованої сталі і складається з 3-х функціональних елементів: смітника з кришкою на 80 літрів, диспенсера з механізмом подачі пакетів (біо-пакети, що розкладаються в природі на протязі 3-х років), інформаційного табло). В рамках реалізації даного Проекту також буде залучена Міська Рада для забезпечення та підтримки відповідних адміністративних рішень, включаючи задіяння відповідних комунальних підприємств – для періодичного вивезення пакетів (очищення кожного смітника) та розміщення соціальної реклами. Встановлення Комплексів (смітників) планується на землях муніципалітету, що призведе до передачі на баланс муніципалітету через відповідне обслуговуюче комунальне підприємство, на яке буде покладено міською радою зобов’язання щодо належного обслуговування (поточного й капітального).

Бюджет пілотного проекту (для реалізації пілотної локації) – 1,500.00 USD

Джерела фінансування – грантові кошти, інші форми безповоротного та безвідплатного фінансування, кошти приватних інвесторів.

Додаткова інформація надається за запитом

Напишіть відгук