«Велосипеди проти машин» – спеціальний показ

28 жовтня 2016 в кінозалі за адресою вул. Велика Арнаутська, 15 відбудеться перший в Одесі показ стрічки Фредріка Герттена.
Після прем’єри відбудеться обговорення побаченого із глядачами, на тему того, чому ж ми живемо у світі цього протистояння, і чим воно нам загрожує.

Подорож на бамбуковому велосипеді-тандемі триває! Наші друзі Roland Kloss і Ewa Karolina так надихнулися нашим містом, що вирішили зробити подарунок Одесі та привезти до нас нашумілий фільм режисера Фредріка Герттена – «Велосипеди проти машин».

Організатор Фонд розвитку міста Одеси за підтримки The Odessa Review, Посольства Швеції в Україні та 86PROKAT.

Серед гостей прем’єрного показу будуть представники міської влади, активісти та небайдужі одесити.

Вхід за запрошеннями.

Для усіх охочих додатковий показ відбудеться 29 жовтня, в кінозалі за адресою Велика Арнаутська, 15. Час уточнюється. Вхід за попередньою реєстрацією.

Реєстрація: https://goo.gl/forms/9agSAOuXdSfYMJ1v2
Вхід: добровільні внески

Стрічка Фредріка Герттена встигла обійти півсвіту і опинитися в програмі десятка міжнародних фестивалів, серед яких значаться і Sundance, і Берлінале, і Hot Docs. Сьогодні на черзі Одеса, де Фонд розвитку міста Одеси спільно з Odessa Review влаштовують спеціальний показ «Велосипеди проти машин». Про те, що це протистояння має місце бути, кажуть факти. Кількість велосипедистів в містах та країнах збільшується не так швидко, як кількість автомобілістів і самих машин. Про цю кризу розповідає фільм Герттена. Режисер не забуває приводити конкретні приклади, які він спостерігав у Торонто, Лос-Анджелесі або Сан-Паулу. Сам Фредрік Герттен, розповідаючи, чому він зняв цей фільм, говорить: «У Мальме, де я живу, кожен житель вибирає велосипед для щоденних пересувань. Я проїхав понад 100 країн і все частіше ставив собі питання, чому в світі так мало велосипедів? Адже машини тільки ускладнюють наше життя, створюють пробки, забруднюють навколишнє середовище. Але за останні роки велосипедних активістів стає все більше, я часто зустрічаю наклейки на велосипедах «Однією машиною менше». Відповідальність кожного з нас може допомогти уникнути транспортної кризи. Подумайте ще й про своє здоров’я і дітей, які зможуть дихати свіжим повітрям».

Реєстрація: https://goo.gl/forms/9agSAOuXdSfYMJ1v2
Вхід: добровільні внески

Напишіть відгук