Одеський Стріт-арт фестиваль

30 липня 2016 р., в рамках Odessa Street Art Festival 2016 пройшли майстер-класи зі стріт-арту, гончарної справи, ліплення, декупажу та розпису.
Дитячу активність підтримували конкурсами та розіграшами призів, розваги, морозиво, музика, гойдалки та батут-гірка. Разом з тим, особлива увага приділялася стріт-арт полотну у вигляді однієї зі стін Скверу героїчної оборони Одеси. Так одна зі стін (800 метрів в довжину та більше 2-х метрів у висоту) Скверу героїчної оборони Одеси (6-а станція В. Фонтану) перетворилася на величезну розмальовку. Кожен охочий учасник зміг залишити свій слід в створенні стріт арт-об’єкту, самотужки або за підтримки митців. Для цього було підготовано 400 літрів фарби в 40 кольорах, а стіну було поділено на спеціальні сектори різних форм й розмірів. Діти ж із завзяттям допомагали митцям розмальовувати цеглинки (у межах концепції для підготовки загального полотна) й лишали різнобарвні відбитки своїх долонь на відведених білих арт-секторах. Варто зазначити, що фарба на водяній основі й відповідала необхідним вимогам, що не чинить негативного впливу та легко змивається водою з рук.

Наразі види Одеси, а також малюнки-подарунки від гостей, можуть тішити мешканців та гостей нашого міста. Роботи над прикрасою стіни тривають митцями Studio Peach.

Odessa Street Art Festival 2016 було організовано ГО «Фонд розвитку міста Одеси» спільно з ГО «Одеське Диво» за підтримки Одеської міської ради.

Напишіть відгук